Per Aspera Ad Astra
Lycka
Home
Hälsningar...
Vem är jag..?
Mina tankar om...
Funderingar/Kåserier
Böcker och Musik
Lycka
Mina dikter
Dikter jag fått
Klokt och Roligt
Favoriter och Webringar
Fanlisting
Kontakta mig

Lycka.. Här tänkte jag samla lite tankar om vad lycka är för mig. Det är ju så individuellt vad som slår an strängarna inom oss. Något som jag är tacksam över att ha fått insikt om.. är den gamla sanningen att:
 
"Den som har förmågan att vara lycklig över det lilla, har mycket att vara lycklig över."

Lyckliga stunder i vardagen
 
Jag är en relativt stillsam människa.. i alla fall fysiskt. Nog går jag iväg på gymet ett par gånger i veckan och tar ut mig fullkomligt, men utöver det så är jag ingen superaktiv människa.. kroppsligt alltså.
 
Däremot går hjärnan på högvarv nästan hela tiden. Jag tänker och känner mycket. Böcker är en välsignelse och jag läser med lust och liv både romaner såväl som faktaböcker och dokumentärer.
 
Lyckliga stunder för mig är exempelvis då jag kan sudda bort alla dåliga samveten (städning, tvätt å sånt) och lägga mig i soffan och förlora mig i en underbar bok.
 
Lycklig är jag också då jag har möjlighet att njuta av goda vänners sällskap. Dit hör några få som kommit mig riktigt nära. Dit hör också min mamma och mina älskade bröder med familjer. Dit hör även några av alla mina kusiner med familjer. Dit hör allra mest min Sanna förstås. Att få vara tillsammans och känna att man hör till.. det är lycka för mig. Jag har lärt mig att aldrig ta någonting för givet. Varje dag, varje stund är en gåva.
 
 
Vänskap
 
Att ha vänner är en sann välsignelse. Jag är så innerligt glad för de vänner jag har och jag kan inte tänka mig livet utan dem. Det finns många olika slags vänskap, dock utan någon slags rangordning. Alla behövs och verkar i livets samspel.
 
Vänner.. eller bekanta..?
Människor jag tycker om och som jag träffar ofta. Här finns exempelvis mina arbetskamrater. Här finns också några andra, som jag bara träffar i specifika situationer. Min tränare, min läkare, grannarna... ja, ni vet. Det är så roligt att skratta och prata tillsammans och jag vill nog påstå att jag känner många av dem väl. Det finns ändå en slags yrkesmässig relation som dominerar.
 
Vänner jag inte träffat... än.
Det finns några få som jag håller regelbunden kontakt med, både via mejl och ibland på telefon. Här finns främst de vänner jag träffat via datorn på ett eller annat sätt. Eftersom skrivandet är den främsta formen av kommunikation så lär man känna varandra ganska väl, ganska fort.. om det nu visat sig vara en människa som befinner sig på ungefär samma våglängd som jag själv. Utbyte av tankar, känslor sker på ett mer direkt sätt än med människor jag träffar oftare och inte skriver med. De är alla fantastiska människor och de ger mig så ofantligt mycket. Tyvärr bor de långt borta, så möjligheten att ses är begränsad. Själasystrar är de ändå och jag saknar dem innerligt.
 
Vännerna jag umgås med.
Här finns inte så väldigt många. Men de som är här är mig desto kärare. Vi ses nödvändigtvis inte så väldigt ofta, men vi hörs av regelbundet. Här finns de jag känner mycket väl och som jag känner mig mycket bekväm tillsammans med. Här finns de jag fikar med och som ställer upp i alla lägen. Vi skrattar och gråter ihop och vi känner varandras historia och familjer.
 
Släktingar.
Jag är väldigt släktkär och har bra kontakt med större delen av den stora släkten jag har förmånen att vara en del utav. Här finns farbröder, fastrar, många kusiner och en kär moster. Här finns självklart också min mamma och mina tre bröder med familjer. Några av kusinerna räknar jag till riktigt nära vänner. Vi ses inte så ofta som jag skulle vilja, men vi finns där för varandra alltid. Vi har vansinnigt roligt när vi väl är tillsammans. En av kusinerna står mig närmare än de andra.. eftersom våra liv är så sammanflätade av olika skäl.. det är min älskade Pia i Finland.
 
Och så finns min Nette...
Min älskade själasyster och allra bästaste vän i världen. Vi träffades första gången som 10-åringar då vi började i femte klass. Vi har följts åt genom grundskola, gymnasium, pojkvänner, barn, separationer.. ja precis allt. Att ha en sådan vän som Nette är bland det mest fantastiska livet har att erbjuda. Med henne är jag alltid, alltid mig själv. Ingen i hela världen känner mig så bra som hon gör. Förutom min dotter så är hon den som står mig närmast i livet. Att ha en vän, en tvillingsjäl, som funnits med nästan hela livet är en underbar känsla, en sällsynt gåva. Vi kan relatera till varandra  som ingen annan. Vi skrattar, gråter, lider, kämpar och glädjs tillsammans genom precis allting som livet ger och tar. Hon är min trygghet och min styrka. Jag kan inte tänka mig en endaste dag utan henne. Livet skulle stanna. Den finaste komplimangen jag någonsin fått.. fick jag av min dotter då hon en gång sa "Mamma, du och Nette är så himla likadana". Jag kan ärligt och uppriktigt säga att jag älskar henne och jag saknar henne alltid. De få gånger vi har möjlighet att vara tillsammans.. en eller ett par gånger om året.. är som balsam för min själ. Hon är en del av mig.
 
 

Fasters älsklingar
 
Att bli faster var bland det häftigaste jag någonsin upplevt i mitt liv. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det kunde kännas så stort och mäktigt. Det absolut största som hänt i livet är naturligtvis min älskade Sannas födelse.. men det här kommer inte så långt efter.
 
Alla tre grabbarna är ljuset i våra liv, mitt och Sannas. De är så duktiga och så söta och precis så busiga och härliga som tre småkillar ska vara. De är så älskade och vi saknar dem alltid.. eftersom vi bor 20 mil ifrån varandra.

Isak
(född 2001)
 
är en pigg, busig och helt fantastisk liten kille. Han har gröna ögon som ofta glittrar och tindrar då han skrattar. Han är snabb och det är full fart framåt precis hela tiden. Isak har två äldre bröder (de fina grabbarna Rasmus och Tim) som han självklart ser upp till och lär sig mycket av. Isak älskar bland annat Byggare Bob, coola bilar och fina kläder. Han gillar också Brynäs IF och hårdrock. Isak är en hejare på att läsa och skriva och han lär sig finska ord i en rasande hastighet.

isakmars06.jpg
Isak mars 2006

Oliver
(född 2002)
 
är en alldeles underbar, söt och gosig liten gosse. De klarblå ögonen är så gott som alltid fulla i skratt och bus. Då Oliver var tre månader gammal så fick jag den stora äran att få bli hans fadder när han döptes. Det var stort för mig. Oliver älskar bilar i alla storlekar och former och att busa och se på film. Han lärde sig tidigt att säga "fasters älskling" om sig själv. Nu är han dessutom en stolt storebror och duktig med allt han tar sig för. Frågar man honom vem som är bäst så svarar han snabbt "Darin", till Sannas stora glädje..!

olivermars06.jpg
Oliver mars 2006

Dexter
(född 2005)
 
är den yngsta av de tre och Olivers lillebror. En ljuvlig liten kille som är precis så underbart fantastisk som en liten kille kan vara. Han växer så det knakar och han lär sig nya saker varje dag. En glad kille som gillar att "prata" och skratta, springa omkring och busa med storebror. Sanna är mycket stolt fadder till Dexter.

dexterdec05.jpg
Dexter december 2006