Per Aspera Ad Astra

Vårkänslor

Home
Hälsningar...
Vem är jag..?
Mina tankar om...
Funderingar/Kåserier
Böcker och Musik
Lycka
Mina dikter
Dikter jag fått
Klokt och Roligt
Favoriter och Webringar
Fanlisting
Kontakta mig

Vidunderligt vackra vår... så efterlängtad den är. Naturen vaknar till liv igen och dofter, ljud och intryck blir plötsligt ofantligt mycket starkare. Ljuset återvänder. Ja, ni vet.. alla de där klyschorna. Men de är ju sanna..!
 
För min personliga del så njuter jag sanslöst av just vårens ankomst. Jag längtar inte alls hysteriskt efter sommaren. För min del får det gärna vara vidunderlig vår ända till september, då den fantastiska hösten tar vid. Visst är sommaren också fin på sitt sätt... men under senare år har den varit alldeles för varm. Värmen orsakar sömnbrist och jobbiga bilturer till och från jobb och annat.
 
Men våren... mmmm.. frisk luft, sol, fågelsång och tussilagon som lyser som gula glädjeprickar lite överallt. Det är ännu inte tvunget att klippa gräs eller befinna sig på stränder och i glassköer. Våren medför många glädjeämnen.. som t.ex. soltorkade lakan. Visst är det väl ljuvligt att få tvätten torkad ute på nolltid. Doften är fräsch och det doftar liksom renare på något sätt. Det är också lättare att promenera, då gångvägarna inte är knöliga av isklumpar eller slask.
 
Det känns helt enkelt friare att leva, det är lättare att andas. Det går också lättare att stiga upp på mornarna när man slipper få den där obehagliga chocken av att tända lampan mitt i nyllet för att hitta ur sängen.
 
Så... hjärtligt välkommen vidunderligt vackra vår... hoppas du stannar riktigt länge och visar världen precis hur fantastisk du kan vara.
 
 
AK april 2005